Tak za tohle máme japonské vědce rádi…
Na internetu člověk snadno najde nespočet rad, jak by měl správně snídat. Některá doporučení ho mohou překvapit, jiná odradit a ta další mu budou připadat prostě k smíchu. Nicméně my teď pro vás máme, pokud jde o snídaně, opravdu překvapující novinku.
Podle výzkumu, jehož výsledky přinesl australský časopis Body and Soul Magazine, pravidelně snídat zmrzlinu znamená prospívat rozvoji svých rozumových schopností.
Opravdu čtete dobře. Budete-li pravidelně snídat tuhle zmrzlou pochoutku, získáte krom lahodné chuti mnohé překvapující bonusy.
Výzkum byl proveden pod vedením profesora Yoshihiko Kogy na Kyorin Univerzitě v Tokiu. Polovina zkoumaných osob snědla každé ráno po probuzení tři plné lžíce zmrzliny, zatímco druhé bylo tohle potěšení odepřeno a snídala obvyklým způsobem.
Po snídani pak všichni účastníci procházeli na počítači různými testy. Ukázalo se, že dobrovolníci, kteří posnídali zmrzlinu, byli v daleko větší pohodě. Vykazovali lepší pozornost, vyšší koncentraci a logicky také dokázali daleko rychleji pracovat s informacemi a řešit testy.
Podle tvrzení profesora Kogy má zmrzlina příznivý vliv na soustředěnou pozornost, zlepšuje mozkové funkce a výkon.
Profesor Koga je uznávaným fyziologem. Provedl celou sérii klinických výzkumů, jejichž výsledky byly skutečně velmi zajímavé. Pokud jde o tento konkrétní experiment, zopakoval ho později znovu, tentokrát s použitím studené vody. Vybraní účastníci měli ráno po probuzení vypít sklenici studené vody.
Také v jejich případě byla zaznamenána zlepšená pozornost a koncentrace. Výsledné ukazatele však nebyly tak přesvědčivé, jako v případě, kdy zkoumané osoby snídaly zmrzlinu.
Nikdo nejspíš nebude proti tvrzení, že zmrzlina, kterou miluje od dětství, je zkrátka něco zvláštního. Je docela možné, že celé tajemství výzkumů profesora Kogy tkví v emocionální odezvě na zbožňovanou dobrotu.
Aby bylo možno potvrdit výhody pravidelné snídaně v podobě oblíbené zmrzliny, je třeba provést řadu doplňujících experimentů. Zatím si můžete pochutnávat na zmrzlině podle libosti… i když – nezapomínejte: všeho s mírou a dobrého pomálu!
S využitím článku Madeline Hoskinové —„Eating Ice Cream for Breakfast Can Make You Smarter, Study“
5 věcí, které bychom neměli dělat hned po jídle
Avokádo – pro a proti. Zamyšlení nad zodpovědností spotřebitele.